We hebben de knoop doorgehakt. Als organisatie van de Dwingelderveldloop hebben we besloten om deze mooie loop dit jaar niet door te laten gaan.

We hebben de beslissing lang opgeschoven in de hoop dat de ‘Coronamaatregelen’ in ieder geval voor buitensporten verder versoepeld zouden worden. Helaas moeten we concluderen dat de huidige voorschriften er toe leiden dat we ons evenement te veel moeten beperken. De te nemen maatregelen hebben te veel gevolgen voor onze kleine organisatie en de grote groep trouwe vrijwilligers.

Hoewel we weten dat veel mensen na een periode van beperkende maatregelen als gevolg van COVID-19 heel veel zin hebben in een hardloopevenement als de Dwingelderveldloop, voelen we ons ook verantwoordelijk voor ieders veiligheid. Wij willen onze deelnemers en bezoekers, maar ook onze vrijwilligers en andere betrokkenen dan ook niet onnodig blootstellen aan mogelijke risico’s.

Dat de Dwingelderveldloop dit jaar niet doorgaat hoeft niet te betekenen dat er niets mogelijk is. Wij staan open voor een mogelijke alternatieve, virtuele, opzet. Bij voldoende reacties willen we dit verzorgen.
Interesse: klik op ‘COVID 19- virtuele loop’ in de balk bovenin onze website.
Voor de alle recente berichtgeving hierover kunnen jullie deze website bekijken en onze Facebook-pagina .

De routes van 7,5 en 15 km zijn bewegwijzerd voor iedereen die nu al zelf van het Dwingelderveld wil genieten. Deze starten vanaf de parkeerplaats bij Beleefpark Dwingeloo (voorheen Bosbad de Paasbergen) aan het Anserpad.

In 2021 hopen we als vanouds een geslaagde Dwingelderveldloop te kunnen organiseren met de bekende afstanden én nieuwe afstanden. Graag verwelkomen we dan de lopers, de sponsoren en de bezoekers weer op ons mooie Dwingelderveld!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder