Al langer bestaan er vele wandelroutes in en om het Dwingelderveld, maar tot nu toe bestonden er nog geen hardlooproutes. Dat is nu veranderd! Zowel in het bos als in en rondom Dwingeloo zijn in totaal vier routes bewegwijzerd. Het zijn bestaande routes. De kortere routes van 1 en 5 kilometer zijn de routes van de MCD Run en ze beginnen vanaf de Brink in Dwingeloo. De langere routes van 7,5 en 15 kilometer zijn de routes van de Dwingelderveldloop die door de afdeling AVDCross van de Atletiekvereniging Dwingeloo wordt georganiseerd. Zij starten vanaf de parkeerplaats van zwembad ‘de Paasbergen’.

De bewegwijzering is tot stand gekomen op initiatief van de Fysiotherapie Dwingeloo en de Praktijk voor Kinderfysiotherapie Dwingeloo in samenwerking met  Natuurmonumenten en de gemeente Westerveld. De kortere routes gaan door Dwingeloo en Lhee. De routes van de Dwingelderveldloop gaan over verharde fiets- en wandelpaden door het Dwingelderveld. Deze prachtige routes lopen door bossen, heidevelden en langs vennen.
Zowel op de Brink als bij de parkeerplaats van het zwembad zijn de borden geplaatst met een overzicht van de volledige routes. Liefhebbers kunnen dus alvast gaan oefenen om zo op 26 oktober as. in goede conditie aan de start te verschijnen.
Hardlooproutes 2013

Hardlooproutes 2013

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder